Društvo ima svoja redovna okupljanja svakog drugog ponedeljka (27.03.2006., 10.04.2006., …) u 19 h, u maloj sali Mesne zajednice Vašarište, u ulici Vojvode Putnika (zgrada lokalne pošte ispod Studentskog doma). Proteklih pet godina okupljanja su organizovana u prostorijama Mašinskog fakulteta u Kragujevcu.

 

 

Društvo organizuje zajedničke izlete svojih članova radi druženja, razgledanja i branja gljiva.

 

 

Svake godine u septembru ili oktobru društvo će organizovati izložbe gljiva u Kragujevcu. Prva izložba gljiva je održana 23.09.2001. u prostorijama Prirodno-matematičkog fakulteta.

 

 

Društvo planira i periodična pojavljivanja u loklanim medijima u emisijima o prirodi i zaštiti čovekove sredine.

 

 

U dogledno vreme Društvo planira izdavanje kvalitetnog vodiča za gljive Šumadije. Osnovni problemi vezani za realizaciju ove ideje su vezani za fotografisanje gljiva kvalitetnim digitalnim fotoaparatom, kojeg Društvo trenutno ne poseduje.

 

Društvo održava stalnu razmenu informacija sa drugim gljivarskim društvima u Srbiji.

 

 Društvo učestvuje u kartiranju rasporstranjenosti gljiva, kao i u pronalaženju staništa najređih i najzaštićenijih vrsta u Evropi, a prema spisku od 50 vrsta gljiva, Evropskog saveta za zaštitu gljiva, ECCF.

 

Neophodnu pomoć, za naše aktivnosti imamo od  Skupštine grada Kragujevca, Prirodnomatematičkog fakulteta, Radio-televizije Kragujevac, Gradskog zelenila,... Ovom prilikom im se srdačno zahvaljujemo.

   

 

 

 

Send mail to Webmaster with questions or comments about this web site.
Organization © 2002  Gljivarsko društvo ŠUMADIJA
Last modified: 17-Mar-2006