IN MEMORIAM - STEVAN MLADENOVIĆ  

Nikada nisam razmišljao da ću se možda naći u situaciji da pišem o preminulom prijatelju. Brzo, prebrzo suočen sam sa tim. Gljivarsko društvo Šumadije je izgubilo jednog od svojih najboljih, najaktivnijih članova, izgubilo je Stevana Mladenovića.

 

 

 

U lovu na martovku u aprilu 2009.

 

Ne mogu da se setim akcije društva u kojoj on nije učestvovao, u kojoj nije nosio veliki (često najveći) teret organizacije. Izložbe gljiva, skupštine društva, posete drugim izložbama nisu se mogle zamisliti bez Steve. Gulaš Gljivarskog društva Šumadije je bio Stevin gulaš.  

 

 

U lovu na hrčke u aprilu 2006.

 

 

Steva je aktivno učestvovao na gljivarskim forumima, ostvarivao Gljivarskom društvu nove kontakte i prijateljstva. Evo spremam predavanje u okviru izložbe i vidim da je polovinu odabranih veoma retkih gljiva, pripremljenih za prezentaciju, u stvari pronašao Steva sa suprugom Mikom. Bio je neumoran, otvoren, nezamenljiv. Najviše je terena obišao, najveću kilometražu prešao, u gljivama i druženju je uživao. 

Izložba gljiva 2009. u Kragujevcu

 

Steva je sa suprugom izgradio stabilnu i vrednu porodicu, izgradio je i Gljivarsko društvo Šumadije. Možda ne poznajem dovoljno ljudi u svom okruženju ali malo ih znam tako čistih, časnih, dobrodušnih, odanih ideji, kao što je bio Steva.   

Stevin gulaš, skupština društva u maju 2008.  

 

Steva nije imao sreće sa zdravljem, koliko god se borio, pritiskale su ga veće nevolje, koliko god je izmicao, na njegovom nebu su se valjali novi teški oblaci. U periodima vedrog vremena, Steva je nalazio zadovoljstvo u Gljivarskom društvu Šumadije.

U dvorištu crkve u Čumiću u septembru 2009.

 

Ja ne mogu da prihvatim da je trećina našeg društva jednostavno nestala, otišla u jednom jedinom danu. 

Stevo, ako negde gore ima gljiva, znam da ćeš biti srećan. Gljivarsko društvo Šumadije te nikada neće zaboraviti.  

 

 
   

Send mail to Webmaster with questions or comments about this web site.
Organization © 2002  Gljivarsko društvo ŠUMADIJA
Last modified: 20-Dec-2008